SPORTY > Skialpinismus > Skialpinistické příslušenství > Skialpinstické mačky > Skialpinistické mačky Fischer Crampon Classic
 
Do konce akce BLACK FRIDAY zůstává:
27.11.2023
 
 
Reklamné okno
 
 

 
 

Skialpinistické mačky Fischer Crampon Classic

Popis produktu

Skialpinistické kočky Fischer Crampons Classic  vhodné pro techové vázání Dynafit a Fischer. S kočkami na vázáni žádný kopec nezůstane neporažený! 

Šírka 90mm - modrá farba

Šírka 100mm - oranžová farba

 

Parametry


Video


Dotaz na produkt


Výhodné balíčky


5 (2 hodnocení)
Výrobce:Fischer
1.260 Kč 1.762 Kč Ušetříš 28 %
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 1.586 (-21 %)
Dostupnost
Dostupnost: Skladem
Doprava zdarma nad 3490 Kč Nakup v našem e-shopu za více než 1999 kč a poštovné za tebe zaplatíme my Ověřený obchod jsme tu pro tebe již 10 let Jsme držiteli certifikátů ověřeného obchodu a máme více než 10-ti leté zkušenosti s prodejem outdoorového zboží Garantujeme nejférovější ceny Ceny na našem e-shopu jsou nastaveny v co nejférovějším duchu pro každého zákazníka Výměna zdarma pro oblečení a boty se štítkem "výměna zdarma" Při označených produktech štítkem "výměna zdarma" ti poskytneme tuto službu velmi rychle 1 kamenný obchod jsme v Ružomberku Odbornost ochotně poradíme
Ohledně tohoto produktu ti poradí: Patrik +421 917 225 882

Poděl se o svůj názor s ostatními

...

Přidat reakci na komentář:

 
 
Navštívili jste
Skialpinistické mačky Fischer Crampon Classic Skialpinistické kočky vhodné pro vázání Fischer Tour Classic, ale i ostatní techové vázání Skialpinistické mačky Fischer Crampon Classic
5.00 2
1.762 Kč 1.260 Kč Ušetříš 28 %
 
 
Skialpinistické mačky

Pod pojmem skialpinistické mačky můžeme chápat mačky (haršarjzne) které montujeme na lyži, ale i kočky, které upevňujeme na lyžařku v terénu nevyhovujícím pro jízdu nebo výšlap na lyžích. Pojďme si tedy na skialpy mačky posvítit:

Skialpové mačky na vázání nebo i haršajzne hrají důležitou roli při traverzech, kde drží lyži a ta následně při traverzovaní nesklouzne. Na tvrdém sněhu a zledovatělém povrchu nám pomáhají kousnutím do podkladu vyšlapat kopec nebo hřeben. Z praktického hlediska je jejich dobré nosit na túru sbalené v batohu, protože dnešní skialpinistické kočky jsou lehké a Spratt. Každý výrobce vázání většinou nabízí jako doplňky i jejich originální mačky, protože u každého výrobce jsou systémy montování rozličné. Jak vybereš správnou velikost mačky? Jednoduše - podle šířky lyže pod středem. Nejznámější výrobci maček jako Diamir, Hagan, Dynafit vyrábějí mačky v různých univerzálnějších rozměrech, kde se bere v úvahu několik šířek lyži.

Stoupací železa k použití k skialpové lyžařkám jsou charakteristické těmito vlastnostmi:

  • měly by mít 10 nebo 12 hrotů
  • jsou velmi lehké, díky slitinám např nejsnáze 10 - hroté skialpinistické mačky na světě Camp Race 290 - 294g
  • upínání je většinou přímo na lyžařku
  • přední hroty jsou zkráceny, aby nepřekážely při chůzi

Tyto mačky jsou použitelné na všechny druhy terénu kromě kamenů, které by jim mohly značně uškodit. Musí vydržet velmi drsné zacházení a musí skialpinisty poskytnout maximální spolehlivost hlavně během závodu, protože mačky jsou zahrnuty do povinné výbavy každého skialpinisty. Pokud hledáš cenově dostupnější model maček s klasickou konstrukcí, jsou to Petzl Irvis LEVERLOCK. Pro závodníky a milovníky lehké a propracované výbavy máme speciální race mačky Camp Tour 350 a Grivel Race Ski Rapid.

Věděl jsi že i tato výbava se dá půjčit? V naší skialpvej půjčovně máme pro tebe i mačky na skialpy. Samozřejmě využij i ostatní služby a vyberte si z naší specializované nabídky outdoorového vybavení.

Abys měl kam sbalit tyto části výstroje, navštiv kategorii se skialpové batohy, kde už na tebe čekají race speciálky a také ověřené a praktické batohy, na jejichž vývoji se podíleli skialpinisti sami.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze